Ključni nutrijenti i njihova uloga u jačanju imuniteta

Jabukovo sirće sadrži niz supstacni poželjnih za funkcionisanje organizma a to su na prvom mestu Polifenoli,  koji su vrsta fitonutrijenata sa snažnim antioksidativnim svojstvima. Među polifenolima, flavonoidi su posebno zastupljeni, a oni igraju ključnu ulogu u neutralizaciji slobodnih radikala i podršci opštem zdravlju.

Zatim, Beta-karoten, ovaj antioksidans, koji je prekursor vitamina A, takođe se može naći u jabukovom sirćetu. Beta-karoten pomaže u održavanju zdravlja očiju, kože i podržava opštu funkciju imunološkog sistema.

Kvercetin je  flavonoid koji se često nalazi u jabukovom sirćetu i koji ima protuupalna i antioksidativna svojstva. Takođe može doprineti održavanju zdravlja srca.

Katehini su  vrsta flavonoida, koja se takođe nalazi u zelenom čaju, prisutna je i u jabukovom sirćetu. Katehini  imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva što znači da smanjuju upalne procese i dovode do boljeg imunološkog odgovra organizma. Takođe i nezaobilazni Vitamin C,koji je poreklom iz prirode, iz plodova jabuke, očuvan kroz procese proizvodnje i kao takav lak za adsorpciju u organizmu.