Ključni nutrijenti i njihova uloga u jačanju imuniteta
Jabukovo sirće sadrži niz supstacni poželjnih za funkcionisanje organizma a to su na prvom mestu Polifenoli, koji su vrsta fitonutrijenata sa snažnim antioksidativnim svojstvima. Među polifenolima, flavonoidi su posebno zastupljeni, a oni igraju ključnu ulogu u neutralizaciji slobodnih radikala i podršci opštem zdravlju.
Zatim, Beta-karoten, ovaj antioksidans, koji je prekursor vitamina A, takođe se može naći u jabukovom sirćetu. Beta-karoten pomaže u održavanju zdravlja očiju, kože i podržava opštu funkciju imunološkog sistema.
Kvercetin je flavonoid koji se često nalazi u jabukovom sirćetu i koji ima protuupalna i antioksidativna svojstva. Takođe može doprineti održavanju zdravlja srca.
Katehini su vrsta flavonoida, koja se takođe nalazi u zelenom čaju, prisutna je i u jabukovom sirćetu. Katehini imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva što znači da smanjuju upalne procese i dovode do boljeg imunološkog odgovra organizma. Takođe i nezaobilazni Vitamin C,koji je poreklom iz prirode, iz plodova jabuke, očuvan kroz procese proizvodnje i kao takav lak za adsorpciju u organizmu.