Ova salata je osvežavajuća, bogata vitaminima i antioksidansima, a jabukovo sirće joj daje posebnu aromu i dodatne zdravstvene benefite. Savršena je kao prilog uz razna jela, ili kao lagani obrok sam za sebe. Uživajte u svojoj zdravoj kreaciji!

Sastojci:

  • 1 srednji crveni kupus
  • 2 veće šargarepe
  • 1 mala crvena jabuka
  • 4 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica meda
  • So i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 1 kašičica senfa (opciono)
  • Seme suncokreta ili bundeve za posipanje (opciono)

Priprema:

  1. Crveni kupus očistite, odstranite spoljne listove i isecite na tanke trake. Stavite u veliku posudu.
  2. Šargarepe očistite i narendajte ili isecite na tanke trakice pomoću julienne ljuštilice. Dodajte ih kupusu.
  3. Jabuku isecite na tanke režnjeve ili kockice (po želji možete je oljuštiti ili ostaviti koru radi dodatnih vlakana) i pomešajte sa ostalim sastojcima u posudi.
  4. U maloj zasebnoj posudi pomešajte jabukovo sirće, maslinovo ulje, med, so i biber (dodajte senf ako želite malo pikantniji ukus). Dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Preliv prelijte preko salate i dobro promešajte kako bi se sve ravnomerno obložilo. Ako imate vremena, ostavite salatu da odstoji u frižideru pola sata, tako da se ukusi sjedine.
  6. Pre serviranja, salatu pospite semenkama suncokreta ili bundeve za hrskavu teksturu i dodatni nutricionistički „boost“.