Kako jabukovo sirće utiče na imunitet?

Konzumacijom jabukovg sirćeta postiže se niz benefita koji direktno utiču na jačanje imuniteta. Pre sveg, ogroman broj ljudi ima naviku da ujutru, pre doručka konzumira jabukovo sirće razblaženo u vodi i ova navika dovodi pre svega do stvaranja kiselog okruženja u probavnom traktu,  a to je npovoljna sredina za razvoj štetnih mikroorganizama u želucu i crevima, te  samim tim organizam ne mora da se bori sa lošim mikroorganizmima te mu tako ostaje više energije. Za ove potrebe može se kosititi bilo koje jabukovo sirće iako postoji  i već pripremljen proizvod premium kavaliteta Dr Andra Jabukovo sirće sa medom. Rastvara se jedna kašičica ovog sirćeta u vodi i odmah je spremno za konzumaciju.

Regulacija šećera u krvi

Jabukovo sriće može uticati na regulaciju šećera u krvi i to na dva načina:

Jabukovo sirće inhibira  aktivnost enzima alfa-glukozidaze, koji igra ključnu ulogu u razgradnji ugljenih hidrata u crevima. Kada se ova enzimska aktivnost  uspori, apsorpcija glukoze u krvotok nakon obroka može biti sporija, što dovodi do postepenijeg porasta nivoa šećera u krvi. Sa druge strane konzumiranje jabukovog sirćeta može poboljšati osetljivost ćelija na insulin. Insulin je hormon koji pomaže regulaciji nivoa šećera u krvi tako što omogućava ćelijama da apsorbuju glukozu iz krvi. Povećana osetljivost na insulin znači da ćelije bolje reaguju na prisustvo insulina, što može poboljšati kontrolu nivoa šećera u krvi.

Kako i kada koristiti jabukovo sirće za imunitet?

Kao i svaki peparat koji doprinosi zdravlju čoveka i jabukovo sirće daje pozitivne efekte tek posle redovne upotrebe. Postoje brojne preporuke za korišćenje jabukovog sirća u ishrani i svako bi trebalo da prilagodi svojim potrebama. Počev od toga da se jabukovo sirće koristi ujutru, čak i pre doručka, pa onda kao veoma ukusni dodatak jelima kroz razne salate. Postoji i namenski projektovano jabukovo sirće ZA SALATE, koje je oplemenjeno začinskim biljkama pa se tako dovja dvostruki efekat, sa jedne strane se dobije ukusnija hrana dok je sa druge strane izvesno i ojačanje imuniteta.